Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Σοκ με Τουρκία: Απειλούν με πόλεμο – «Σας προειδοποιώ, θα σας χτυπήσουμε μην…»

Ποιες οι απειλές της Τουρκίας με πόλεμο;

Μια νέα προκλητική δήλωση για πόλεμο έρχεται από την Τουρκία σχετικά με το ζήτημα των Ιμίων, μερικές ώρες αφού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος προχώρησε σε ρίψη στεφάνου στο σημείο με ελικόπτερο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χουσεΐν Κοτσαμπιγίκ, βουλευτής Σμύρνης του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, έφτασε στο σημείο να απειλήσει… ακόμα και με πόλεμο τη χώρα μας, με ανάρτησή του στο Twitter.


«Προειδοποιώ την Ελλάδα: Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Καρντάκ (τουρκική ονομασία για τα Ίμια) γιατί θα σας χτυπήσουμε», έγραψε σε ανάρτησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής είχε αναφερθεί και εχθές στο θέμα με αναρτήσεις του, σημειώνοντας τα εξής: «Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια αλλά επειδή ο ανόητος επικεφαλής του ναυτικού τότε φοβήθηκε δεν εκτέλεσε τη διαταγή.

Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η σημερινή Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από το σημείο.

Συγκεκριμένα στις 7.43 έγιναν 8 υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά, οι 6 πάνω από τα Ιμια και οι 2 πάνω από την Καλόλιμνο.

Αμεση ήταν η απάντηση της Ελληνικής Πολεμική Αεροπορίας καθώς ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν στον αέρα και άμεσα προχώρησαν σε αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΑ πέταξαν με ελικόπτερα πάνω από τα Ιμια και προχώρησαν σε ρίψη στεφάνου στη μνήμη των τριών πεσόντων της κρίσης των Ιμίων το 1996 Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλαχάκο.

Μήνυμα στην Αθήνα έστειλε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, λίγο μετά τις νέες υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στα Ίμια και την Καλόλιμνο την ώρα που ο Πάνος Καμμένος έρριπτε στεφάνι για τους πεσόντες της κρίσης του 1996.

Τα τουρκικά F-16 αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Η Ελλάδα όπως και στα Ίμια προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες, όμως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο» ισχυρίστηκε ο Καϊνάκ.

Όπως πρόσθεσε, «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αποτρέψουν με κάθε τρόπο μια τέτοια εξέλιξη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα