Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Γιάννενα: Νέες «πιέσεις» για Γιαννιώτικο και Π.Δ. της Λίμνης

Ούτε βήμα πίσω από τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα, που με νέα επιστολή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, ζητά λύσεις για τα μείζονα ζητήματα του Πάρκου Πυρσινέλλα, του Π.Δ. της Παμβώτιδας, αλλά και για το Σχέδιο Σεισμοπλήκτων – Στα Γιάννενα την Τρίτη, ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης. 
Αποφασισμένος να πιέσει ακόμη περισσότερο τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον δήμο Ιωαννιτών, εμφανίζεται ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από
τη νέα επιστολή που ο δήμαρχος ετοιμάζει να στείλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, για το Πάρκο Πυρσινέλλα,  το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης αλλά και το σχέδιο Σεισμοπλήκτων.
Η επιστολή έχει συνταχτεί και αναλύονται διεξοδικά τα βήματα αλλά και οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος προκειμένου να κινηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες και να τελεσφορήσουν οι υποθέσεις που … «καρκινοβατούν».
Πιο συγκεκριμένα, για το Πάρκο Πυρσινέλλα, ο δήμος, ζητά να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στα Γιάννενα. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό είχε γίνει συνάντηση στην πρωτεύουσα για το θέμα αυτό με τη συμμετοχή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμμελου.
Από τη συνάντηση εκείνη, απουσίαζε ο Δήμαρχος, ο οποίος βρέθηκε όμως στην Αθήνα και συνάντησε τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό. Τότε, ο αναπληρωτής υπουργός, είχε εξηγήσει στον κ. Μπέγκα, όσα είχαν μεταφερθεί και στους βουλευτές, ότι δηλαδή, είναι δύσκολο να βρεθεί λύση, μέσω της διάταξης Νόμου που έχει καταθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών. Στον αντίποδα, είχε προτείνει λύση μέσω τροπολογίας, ώστε να «απελευθερωθεί» το Πάρκο Πυρσινέλλα.
Για το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης, υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα να προχωρήσει και παραπέμπουν σε όλες τις σχετικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί κατά καιρούς, σημειώνοντας ότι η ύπαρξη Προεδρικού Διατάγματος είναι αναγκαία ώστε να αποσαφηνιστεί μια δια παντός τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Τέλος, και για το Σχέδιο Σεισμοπλήκτων αναφέρονται οι προτάσεις του Δήμου.
Η επίσκεψη Σπίρτζη
Εξάλλου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Τρίτη, η επίσκεψη στα Γιάννενα για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της πόλης, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.
Η επίσκεψη Σπίρτζη φέρνει στο προσκήνιο μια σειρά από θέματα που χρήζουν απαντήσεων όπως το τι μέλει γενέσθαι με το αεροδρόμιο.
Ερωτηθείς ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, υποστήριξε ότι η επιστολή θα δοθεί και στον κ. Σπίρτζη που έρχεται για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης την 21η Φεβρουαρίου.
«Έχουμε ήδη συντάξει την επιστολή επικαιροποίησης τριών ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το Προεδρικό Διάταγμα, το Πάρκο Πυρσινέλλα και το Σχέδιο Σεισμποπλήκτων. Παράλληλα, θα θέσουμε και το θέμα του αεροδρομίου» είπε ο κ. Μπέγκας θυμίζοντας ότι ο κ. Δέδες είχε υποσχεθεί να παραδοθούν κάποια τμήματα του αεροδρομίου τον Ιανουάριο.
Στο μεταξύ, μάλλον οριστικοποιείται η παράδοση του αναμενόμενου ηπειρώτικου οδικού τμήματος «Καμπή-Πέρδικα». Οι πληροφορίες, που μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί, θέλουν τον υπουργό να παραδίδει το τμήμα των 37 χλμ την ερχόμενη Τετάρτη.
Ο κ. Μπέγκας ερωτηθείς για την παράδοση τμήματος της Ιόνιας Οδού που σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη θα δοθεί σχεδόν ολόκληρη το Πάσχα, ξεκαθάρισε ότι θα θέσουν εκ’ νέου την αναγκαιότητα κατασκευής κόμβου ώστε να υπάρχει ομαλή διαχείριση του κυκλοφοριακού φορτίου.
anex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα