Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Τουρκική πρόκληση στα Ιμια -Πυραυλάκατος προσέγγισε τις βραχονησίδες [εικόνες]

Με τα νεύρα της Αθήνας παίζει η Αγκυρα, καθώς μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία και τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα το πρωί δύο τουρκικά κατευθύνθηκαν προς τα Ιμια.
Το περιστατικό έγινε περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακής, όταν τουρκική πυραυλάκατος, μαζί με δύο ταχύπλοα των ειδικών δυνάμεων με κομάντος- σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες- φάνηκε να κατευθύνονται με ταχύτητα προς τις δύο βραχονησίδες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στην πυραυλάκατο επέβαινε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ.

Στην περιοχή όμως έπλεε κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία παρενέβη. Τους προειδοποίησε ότι βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά και τους κάλεσε να αποχωρήσουν.
Τα τουρκικά σκάφη συνέχισαν το παιχνίδι νεύρων, κάνοντας τον γύρο της μιας βραχονησίδας και αποχώρησε λίγο αργότερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι η επέτειος 21 ετών από την κρίση των Ιμίων.
H τουρκική πυραυλάκατος απέπλευσε από την Αλικαρνασσό, προσέγγισε την περιοχή των Ιμίων και παρέμεινε στην περιοχή για περίπου 20 λεπτά, ενώ δεν έγινε καμία απόπειρα απόβασης στη βραχονησίδα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας.
Η Αγκυρα, με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας, ισχυρίζεται ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, αμέσως μετά, πέταξε πάνω από τα Ιμια με ελικόπτερο.
Εικόνες που έδωσαν οι Τούρκοι στη δημοσιότητα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα