Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Γιάννενα: Ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για τις κεραίες η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Την άμεση λήψη μέτρων απομάκρυνσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που είναι κοντά σε σχολεία, πάρκα, γήπεδα και χώρους συνάθροισης πολιτών, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη δημοτική αρχή για την υπόδειξη χώρων εγκατάστασής τους, ζητά με επιστολή της προς τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων, τους Συλλόγους Διδασκόντων και την ΕΛΜΕ, η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων.
Αφορμή για την επιστολή, στάθηκε φυσικά η έξαρση του φαινομένου με τις κεραίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, να «ξεφυτρώνουν» συνεχώς σε ταράτσες πολυκατοικιών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή της, μόνο στο κέντρο της πόλης και σε ακτίνα 1500μ. υπάρχουν πάνω από 43 κεραίες, σύμφωνα με τα στοιχεία τους Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
«Χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκρότημα σχολείων της Ακαδημίας «πνίγεται» από κεραίες. Είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε μεγάλες ποσότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία μας.
Η τακτική των εταιριών τηλεφωνίας πατάει πάνω στην ασυδοσία που τους δίνει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.
Στον ανελέητο ανταγωνισμό μεταξύ τους ποια θα επικρατήσει στην αγορά, δεν σταματούν πουθενά και αδιαφορώντας επιδεικτικά για την υγεία μας, γεμίζουν τον τόπο με κεραίες, τόσο αυτές που βλέπουμε, όσο και άλλες καλυμμένες με καμουφλάζ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα