Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

«ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ» την Ελλάδα; – Χάθηκαν οι περιουσίες ΟΛΩΝ και…

Την «ωμή» πραγματικότητα αντικατοπτρίζει το…
εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο του ΣΕΒ, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες μέσα στην κρίση έχουν χάσει περιουσίες ίσες με ένα ΑΕΠ.
Ειδικότερα, η καθαρή περιουσία των Ελλήνων πολιτών, χωρίς τα δάνεια, ανέρχεται στα 856 δισ. ευρώ, έναντι 1.023 δισ. ευρώ το 2009, όταν η καθαρή περιούσια ανά ενήλικα είχε αυξηθεί στα 114 χιλ. ευρώ, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη που η μέση περιουσία ενός ενήλικα ήταν  93 χιλ., κάτω από τον μέσο όρο των Ελλήνων.


«Αυτό που κατατάσσει την Ελλάδα σε διαφορετική κατηγορία από την υπόλοιπη Ευρώπη είναι ο υπερδανεισμός. Από Euro 3207 ανά ενήλικα ιδιωτικού χρέους το 2000, το μέγεθος αυτό υπερπενταπλασιάσθηκε το 2009 σε Euro 16793 ανά ενήλικα, προσεγγίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των Euro 17657 ανά ενήλικα, που είχε με τη σειρά του αυξηθεί κατά 50% περίπου σε σχέση με το 2000, αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και προσθέτει: «.Η αποταμίευση των νοικοκυριών είναι πλέον αρνητική και, συνεπώς, δεν παράγεται νέος πλούτος και η επιβάρυνση της ακίνητης, ειδικότερα, περιουσίας με φόρο διακράτησης (ΕΝΦΙΑ) από τους υψηλότερους στον κόσμο, έχει εγκλωβίσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε αδυναμία οικονομικής αξιοποίησης της περιουσίας του σε παραγωγική κατεύθυνση».

Πηγή: TROMAKTIKO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα