Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Γιάννενα: Πρώτο βήμα ο αποκλεισμός της Εφορίας

Με συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου μπαίνουν στον χορό των κινητοποιήσεων, που ήδη έχουν ξεκινήσει σε άλλα μέρη της χώρας, οι αγρότες και οι κτηνοπτηνοτρόφοι της περιοχής.

Όπως αποφασίστηκε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ροδοτόπι, αμέσως μετά την κινητοποίηση στην Εφορία, θα καθοριστεί η μορφή συνέχισης του αγώνα, ενώ στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιηθούν καθημερινές περιοδείες, συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά.


« Καλούμε όλους τους αγρότες του νομού να μπουν αποφασιστικά στη μάχη. Απ' αυτόν τον αγώνα επιβίωσης δεν πρέπει να λείψει κανείς», τονίζεται σε ψήφισμα που εκδόθηκε μετά τη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας, ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας, αντιπροσωπείες από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας και την Ένωση Νέων Αγροτών του νομού Ιωαννίνων, αγρότες, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι, αμπελουργοί και μελισσοκόμοι από τα χωριά του δήμου Ζίτσας.

Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, που εξέφρασε τη στήριξη και αλληλεγγύη των εργαζομένων στον αγώνα.

Στη σύσκεψη αναδείχθηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα πάλης των αγροτών, καταδείχθηκαν οι αγωνιστικές διαθέσεις, ενώ έγιναν και σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση συντονισμού του αγώνα σε πανηπειρωτικό επίπεδο.

Εκτενής και ουσιαστική συζήτηση έγινε για την ανάγκη να αναδειχτούν οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, τα οποία συνεχώς αυξάνονται και οξύνονται, ενώ καταδικάστηκαν πρακτικές υπονόμευσης των κινητοποιήσεων.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό που μας βγάζει στο δρόμο, χρόνια τώρα, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την αντιαγροτική πολιτική, η μάχη για την επιβίωση, ώστε μείνουμε στα χωράφια και στις καλλιέργειες μας.

Μας ενώνει η σκληρή μάχη που απαιτείται να κάνουμε για να επιβιώσουμε, για να μη μας πάρουν τη γη και την παραγωγή οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο ψήφισμα, και τονίζεται πως για την όξυνση των αγροτικών προβλημάτων ευθύνονται τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ 2015 – 2020.

agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα