Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ήπειρος: Προβληματισμός για τον παγετό των επόμενων ωρών

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας καθώς αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας - Την προσοχή των πολιτών στις μετακινήσεις εφιστά η ΕΛ.ΑΣ.
Περιορισμένες στις απολύτως αναγκαίες αλλά και σε εκείνες που έγιναν για ψυχαγωγικούς λόγους, ήταν οι μετακινήσεις με Ι.Χ αυτοκίνητα των πολιτών κατά τη διάρκεια της χθεσινής χιονόπτωσης.
Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και των Δήμων, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να κρατήσουν ανοιχτές τις κύριες οδικές αρτηρίες και στο εθνικό δίκτυο και στο επαρχιακό, αλλά και σε σημαντικούς προορισμούς όπως είναι τα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Με εξαίρεση τις πρώτες πρωινές ώρες, που η χιονόπτωση ήταν πυκνή και ως εκ τούτου ήταν αδύνατο οι δρόμοι να μείνουν συνέχεια καθαροί, από τις 11 και μετά, αφού το φαινόμενο άρχισε σταδιακά να υποχωρεί, οι κύριες οδικές αρτηρίες στο λεκανοπέδιο ήταν ανοιχτές και σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειαζόταν καν η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Εκτός από τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας στους δρόμους βρέθηκαν και τα ερπυστριοφόρα της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής.
Οι επόμενες ώρες
Ταυτόχρονα, την προσοχή των πολιτών ζητά ο καθηγητής Αριστείδης Μπαρτζώκας ξεκαθαρίζοντας ότι τις επόμενες ώρες και μέρες, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών θα παγώσει το χιόνι και θα είναι επικίνδυνο για πεζούς αλλά και οχήματα.
Ο κ. Μπαρτζώκας βλέποντας τα καιρικά μοντέλα, σημειώνει την ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ενώ καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί μιας και δρόμοι και πεζοδρόμια θα γλιστράνε πολύ.
«Περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες και μέρες. Προς στιγμήν δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στο καιρό. Σήμερα, Πέμπτη θα υπάρχει και ηλιοφάνεια αλλά δεν θα είναι αρκετή για να λιώσει το χιόνι. Εξαιτίας της θερμοκρασίας που θα επικρατήσει όσο χιόνι έπεσε θα παγώσει και θα δημιουργήσει προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένη απαγόρευση  κυκλοφορίας
Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης - παγετού, από χθες με απόφαση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων ως ακολούθως:
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:
- στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού από την 48,800 χθ έως και την 120,800 χθ
- στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας
- στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης
- στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Καλπακίου – Κακαβιάς
- σε όλο το λοιπό επαρχιακό εθνικό δίκτυο
- στην πόλη των Ιωαννίνων
Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού από το 49ο χιλιόμετρο Α/Κ Τύριας, έως και το 0  χιλιόμετρο Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας.
Στην Π.Ε. Πρέβεζας
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού , διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:
- Στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου από την χ.θ. 58 + 500 (διασταύρωση στρατοπέδου Φιλιππιάδας) έως τη χ.θ. 39 + 500 (σήραγγα Κλεισούρας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
- Επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας – Πέντε Πηγαδιών (από διασταύρωση Αμμότοπου – έως Πέντε Πηγάδια)
- Επαρχιακή Οδό από διασταύρωση Στεφάνης έως Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσπρωτικού και από Θεσπρωτικό έως Πολυστάφυλο και από Θεσπρωτικό έως Μελιανά.
Στην Π.Ε. Άρτας
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά στα εξής σημεία:
- Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων (Πέτα – Σκαρπάρη όρια δικαιοδοσίας μας)
- επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων
- επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη
- επαρχιακό Δίκτυο Ελάτου Κορφοβουνίου – Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.
Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα