Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Στον Εισαγγελέα ο Πρύτανης..Ιωαννινων.Και Πανεπιστημιακός θύμα αδέσποτων σκύλων

Καθημερινές τείνουν να γίνουν οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Αγέλες κινούνται σε διάφορα σημεία, φτάνοντας ακόμη και μέσα στις σχολές, στα κυλικεία και στις φοιτητικές εστίες..

Τελευταίο θύμα, ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση αδέσποτου σκύλου, στους χώρους της βιβλιοθήκης.

Συνάμα πολλές είναι οι διαμαρτυρίες των φοιτητών καθώς, ορισμένες φορές, αδυνατούν να κινηθούν με ασφάλεια.


Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, μην έχοντας πλέον άλλη λύση, προσφεύγει στον εισαγγελέα, όπως άλλωστε είχε αποφασίσει ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου.

Η τελευταία σύσκεψη όλων των φορέων –πλην των φιλοζωικών- που έγινε στο δημαρχείο, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Πρόκειται άλλωστε σε μία σύσκεψη που έμεινε σε διαπιστώσεις, χωρίς να προχωρά η λήψη αναγκαίων μέτρων ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στους χώρους του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, όπου έχουν συγκεντρωθεί πολυάριθμες αγέλες.
«Το θέμα των αδέσποτων είναι πρώτης προτεραιότητας. Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που πρέπει να το λύσουν στη βάση του, αλλά στο σκέλος που απασχολεί στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας», ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης.

Ο κ. Καψάλης επανέλαβε την βούληση του Πανεπιστημίου να προσφέρει κι άλλη έκταση στο χώρο όπου έχει δημιουργηθεί το καταφύγιο αδέσποτων ζώων και τόνισε ότι είναι στη διάθεση των υπευθύνων να προχωρήσουν στην αξιοποίησή της. Ουσιαστικά δηλαδή στη διάθεση του δήμου Ιωαννιτών ο οποίος έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα και για το κυνοκομείο.

«Φαίνεται ότι, ενώ υπήρχε μία διαδικασία θετική, εγκαταλείφθηκε πολύ γρήγορα, γεγονός που δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους», κατέληξε στη δήλωσή του ο Πρύτανης, εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς την απογοήτευσή του και από την τελευταία σύσκεψη, καθώς δεν φαίνεται να δρομολογείται καμία ουσιαστική λύση.

Αυτός εξάλλου είναι και ο βασικός λόγος όπου οι Πρυτανικές Αρχές υποχρεώνονται πλέον να καταφύγουν στον Εισαγγελέα.

πηγη http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα