Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Απολαύστε σε αυτό το «μαγικό σύννεφο» της συγχρονισμένης ψαρόνια

Η μοναδική και εντυπωσιακή ομορφιά των χιλιάδων ευρωπαίων ψαρόνια στην συγχρονισμένη κίνηση, ένα φαινόμενο που ονομάζεται murmuration , είναι κάτι που δεν αποτυγχάνει ποτέ να δέος. Βλέποντας από απόσταση, αυτά που χορεύουν τα σύννεφα είναι μαγευτική σε παλμούς, ανατροπές και βουτιές τους.

Γιατί ψαρόνια murmurate είναι ακόμα κάτι σαν συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα. Οι μαζικές εναέριες οθόνες μπορεί να είναι οι μηχανισμοί άμυνας κατά των θηρευτών, όπως γεράκια και τα γεράκια ή κλήσεις σε άλλα κοπάδια για να έρθει μαζί για ζεστασιά.


«Είναι πολύ θερμότερος στη φωλιά σαν μια μεγάλη ομάδα και όχι ένα μικρότερο και οι murmurations μπορεί να είναι τόσο μεγάλη όσο 100.000 πουλιά," ο Δρ Anne Goodenough από το Πανεπιστήμιο του Gloucestershire είπε ο Τηλέγραφος του Μπέλφαστ . "Γιατί είναι μόνο ευρωπαϊκό ψαρόνι που αναλαμβάνουν τεράστια εναέρια οθόνες για παρατεταμένη περίοδο πριν από κουρνιάζουν; Εμείς πραγματικά δεν ξέρω."

Όποια και αν είναι ο λόγος, σίγουρα είναι κάτι για να βλέπεις. Ελέγξτε το ηλιοβασίλεμα murmuration της Ευρωπαϊκής ψαρόνια κατέλαβε την ημέρα των Χριστουγέννων το 2016 στο Logroño, Ισπανία 
Magic Cloud from Marco Campazas on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα