Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Που θα χιονίσει τελικά το τριήμερο Πέμπτη-Παρασκευή και Σάββατο ??


Τη Πέμπτη χιονοπτώσεις θα κατηφορίσουν γρήγορα ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, δίνοντας κατά διαστήματα αξιόλογες χιονοπτώσεις, μέσα την ημέρα όμως τα φαινόμενα γρήγορα θα κινηθούν κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και θα εξασθενήσουν από τη Θράκη. Κρύο θα επικρατεί μόνο στην βόρεια Ελλάδα ως το ύψος της Πιερίας ενώ από εκεί και νοτιότερα θα υπάρξει μία μικρή πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας.
Μέσα στην Παρασκευή θα χιονίσει και πάλι σε παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας εξαιτίας των αρκετά χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ στην Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, φαίνεται να χιονίζει αρχικά πάνω από τα 500-600 μέτρα, γρήγορα
όμως από αργά το απόγευμα και προς το βράδυ με την πτώση της θερμοκρασίας θα αρχίσει να χιονίζει και πάνω από τα 300-400 μέτρα. Σε πτώση η θερμοκρασία από βορράς προς νότο με έντονο κρύο και ισχυρό παγετό.
Μέσα στο Σάββατο θα χιονίσει κατά διαστήματα θα λέγαμε και πυκνά, ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας και κυρίως των ανατολικών και κεντρικών της τμημάτων, της πεδινής και παραθαλάσσιας ανατολικής Στερεάς Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης της Εύβοιας, της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Αττικής, καθώς και σε παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Σε περαιτέρω πτώση η θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.
Θα χιονίσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τελικά??
Πολλά είναι τα ερωτήματα σας για το αν χιονίσει την Παρασκευή και το Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα στην σελίδα μας στο facebook. Ναι φαίνεται να χιονίζει -όχι έντονα αλλά ως και μέτρια ένταση- μερικές ώρες της Παρασκευής και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κυρίως στα πιο ανατολικά τμήματα της πόλης και μέσα στο Σάββατο ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας μέχρι και τον Πειραιά, ενώ στα βόρεια προάστια υπάρχει και πιθανότητα να το στρώσει ως και 2-5 πόντους, πολύ παραπάνω όμως θα το στρώσει στην Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα και τη Πεντέλη, θα λέγαμε ως και 10-15 πόντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα