Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑΣ ΜΕ ΩΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ ΧΙΟΝΙ

Τις τελευταίες ώρες γνωστά μοντέλα πρόβλεψης καιρού όπως το GFS, το GEFS αλλά και το ECMWF, δίνουν ισχυρό κύμα χιονιά σε περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης με ιδιαίτερα χαμηλό υψόμετρο. Δεν αποκλείεται στην βόρεια, βορειοδυτική χώρα πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο να ρίξει ως και 50-60 εκατοστά χιόνι...
Μικρές είναι οι πιθανότητες να επηρεαστούν παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και της
Θράκης, ενώ μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες ο χιονιάς να επηρεάσει τα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Μεταξύ χιονόνερου και βροχής φαίνεται να είναι η Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τρίτη με Πέμπτη. (δεν είναι ακόμα σίγουρο αυτό, διότι μπορεί με περισσότερο κρύο να ρίξει αρκετό χιόνι στην συμπρωτεύουσα)
Το φαινόμενο σύγκλισης ψύχους και ζέστης θα είναι αυτό που θα μεταφράζει τις όποιες βροχές σε χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα όλης της βόρειας Ελλάδας ενώ οι πιο ζεστές μάζες από την Θεσσαλία και πιο νότια, θα είναι η αιτία των ακραίων και επικίνδυνων καταιγίδων που θα σημειωθούν σε όλη τη δυτική, κεντρική, ανατολική και νότια χώρα.
Όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας το διάστημα 20-22 Δεκεμβρίου, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, θα δεχτούν τεράστιες ποσότητες χιονιού, ως και μισό μέτρο.
Πόλεις όπως οι Σέρρες, η Δράμα, το Κιλκίς, η Έδεσσα, η Βέροια, ο Πολύγυρος, η Φλώρινα, τα Γρεβενά, η Καστοριά, η Κοζάνη, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα αλλά και η Ξάνθη και η Κομοτηνή, λαμβάνουν μεγάλες πιθανότητες ως και 80-85%, για μεγάλο πέρασμα του χιονιά μεταξύ 20-22 Δεκεμβρίου με χιονόστρωση από 5-10 εκατοστά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα