Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ- Γκρέμισαν το σπίτι του Οδυσσέα Ανδρούτσου για να χτίσουν κτίριο της σημερινής εποχής

Οδός Χρήστου Κοντού, δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Λέμε στους περαστικούς ότι εδώ ήταν το σπίτι του Οδυσσέα Ανδρούτσου και εμείς το γκρεμίσαμε για να χτίσουμε ένα κτίριο της σημερινής εποχής, επειδή έτσι συνέφερε τον ιδιοκτήτη και μάλιστα βάλαμε και πινακίδα για να φαίνεται καθαρά η  ανοησία μας! Ήταν ένα όμορφο, παραδοσιακό πέτρινο και πλινθόκτιστο σπίτι με κήπο μπροστά, μπλέ παράθυρα και ημιυπόγειο, κεραμίδια της εποχής του, δωμάτια με ξύλινους τοίχους σοβατισμένους με λάσπη. Έστεκε όρθιο μέχρι πρίν 10 -15 χρόνια, με μια πινακίδα στη γωνία του που έγραφε : .....
«ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ». Όμως η ύπαρξη του σπιτιού εκεί δεν βόλευε τον ιδιοκτήτη που με τα στραβά μάτια της Πολεοδομίας, του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά των κατοίκων της περιοχής, γκρέμισε το σπίτι και έκτισε το νέο κτίριο.
Είχε το θράσος βέβαια να βάλει την πινακίδα που υπήρχε στο σπιτι του Ανδρούτσου και στο νέο κτίριο. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ. Γελούσε και το « παρδαλό κατσίκι» μέχρι τον περασμένο χειμώνα οπότε, μετά από παρεμβάσεις η πινακίδα κατέβηκε και ξανατοποθετήθηκε με την αλλαγή του ΕΙΝΑΙ σε ΗΤΑΝ! Έτσι είναι μέχρι τώρα, χωρίς να σκέφτεται κανείς ότι αυτή η εξέλιξη είναι εξευτελιστική για την πόλη και τους κατοίκους της. Στη θέση της πινακίδας θα έπρεπε να βρίσκονται οι φωτογραφίες των υπαλλήλων της τότε Πολεοδομίας και της Δημοτικής Αρχής που επέτρεψαν να γίνει αυτό το έγκλημα. Εντάξει, το καταστρέψατε το μνημείο αυτό, είναι ανάγκη να διατυμπανίζετε την ηλιθιότητά σας με την πινακίδα; Κατεβάστε την!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα