Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 12 άστεγοι που ειχαν βρει καταφύγιο σε νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη
Μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο είχαν βρει καταφύγιο 12 άστεγοι στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συνελήφθησαν ύστερα από καταγγελίες για δημιουργία εστιών μόλυνσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε ειδική επιχείρηση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 12 άτομα τα οποία, παρά τις συστάσεις να μετακινηθούν σε δομές φιλοξενίας, εξακολουθούσαν να μένουν μέσα σε χώρους του νοσοκομείου. Είχαν μάλιστα καταλάβει χώρο του υπογείου και είχαν μετακινήσει νοσοκομειακό υλικό, διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία του Ιπποκρατείου.


Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Κενές θέσεις στο Υπνωτήριο Αστέγων

Πάντως, χωρίς τις διαδικασίες που απαιτούνται για την μακρόχρονη παραμονή τους, άστεγοι του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να φιλοξενηθούν στο Υπνωτήριο, μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, οπότε και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει το ψύχος.
«Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, άστεγοι μπορούν να έρχονται από τις 5 το απόγευμα στη δομή που στεγάζεται σε κτίριο στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13 και να φιλοξενούνται, χωρίς να έχουν προηγουμένως υποβληθεί στις απαιτούμενες ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις» ανέφερε η υπεύθυνη του μοναδικού ξενώνα φιλοξενίας αστέγων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Κλειώ Σαββάκη, που λειτουργεί από την «Άρσις-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων» σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την κ. Σαββάκη, από τις 70 κλίνες είναι ήδη κατειλημμένες οι 40, αλλά σε ακραίες καιρικές συνθήκες, η δομή μπορεί να φιλοξενήσει και περισσότερους ανθρώπους.

«Οσοι πάντως συναντούν κάποιον άστεγο στην περιοχή τους» προσθέτει «μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Υπνωτηρίου, 2310528811».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα