Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Διαγαλαξιακός τουρισμός στα Γιάννενα των Χριστουγέννων

Ένα όραμα χρόνων, που θέλει τα Γιάννενα πρώτο τουριστικό προορισμό μέσα και έξω από τα ελληνικά σύνορα,  φαίνεται πως φέτος θα πάρει σάρκα και οστά
με χιλιάδες επισκέπτες να καταφτάνουν στην πόλη μας ακόμα και από άλλα ηλιακά συστήματα.
Οι προετοιμασίες για τον εορτασμό των Χριστουγέννων ξεκινούν αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, είναι γνωστό άλλωστε πως αν ο χρόνος δεν κυλούσε με την προσμονή για την εκάστοτε διαδεχόμενη γιορτή, δε θα ήταν δυνατή η σύσταση ανθρώπινης κοινωνίας.


Αυτό δεν το αγνοεί ο Δήμος Ιωαννιτών που επιδιώκει κάθε χρόνο να προσφέρει ένα φρέσκο χριστουγεννιάτικο προϊόν, αξέχαστο σε πολίτες και επισκέπτες. Πράγματι, πολλοί θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη τους τη φωτισμένη σιδεριά που «κοσμούσε» την κεντρική πλατεία το 2014.
Για το λόγο αυτό αποφάσισε να διαθέσει φέτος το ποσό των 66.500 ευρώ για το στολισμό της πόλης, στο οποίο περιλαμβάνεται η προμήθεια νέου εξοπλισμού τεχνολογίας LED.
Οι περιοχές που θα έχουν την τιμή να καλλωπιστούν με εορταστικά λαμπιόνια θα είναι: ο άξονας από το Μώλο έως το ξενοδοχείο Βυζάντιο και τα μικρά πάρκα κατά μήκος αυτού, βασικές οδοί (όπως είναι οι Ανεξαρτησίας, Βηλαρά, 28ης Οκτωβρίου, Ναπ. Ζέρβα, Πυρσινέλλα, ΚΑ Φεβρουαρίου), οι πεζόδρομοι, η πλατεία Πάργης και η κεντρική πλατεία. Τα μισά Γιάννενα εν ολίγοις. Επιπλέον, όπως ενημερωνόμαστε, «ιδιαίτερος θα είναι ο φωτισμός σε κάθε πεζόδρομο, ενώ μια ξεχωριστή και πρωτότυπη εορταστική πρόταση θα αποτελέσει η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων».
Αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη ενημέρωση, καθώς συνήθως φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό η μορφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου μέχρι αυτό να στηθεί στην πλατεία. Παρόλα αυτά, όπως και πέρσι, οι πληροφορίες διέρρευσαν με τοPen&Button και την Cultσα να σας μεταφέρουν πρώτοι την εικόνα που θα έχουν τα Γιάννενα κατά την εορταστική περίοδο, που παράλληλα εξηγεί και το ύψος του διατιθέμενου ποσού.
Φέτος την κεντρική πλατεία δε θα κοσμεί ούτε δέντρο αλλά ούτε και καράβι κατά τα ελληνικά έθιμα. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες το ρόλο αυτό θα αναλάβει ο αρχηγός των Autobots, Optimus Prime, θέλοντας να ξεφύγει για λίγο από το πιεστικό πρόγραμμα μαχών και γυρισμάτων. Το εντυπωσιακό Transformer θα ζωστεί λαμπάκια LED και θα βρίσκεται στην πλατεία από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου βγάζοντας selfies και απαντώντας στις ερωτήσεις των θαυμαστών του. Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μάλιστα και 45λεπτη επίδειξη μάχης, λίγο πριν την αντίστροφη μέτρηση για το νέο έτος, με αντίπαλο τον τρομερό Megatron, ο οποίος λόγω αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων δε θα μπορέσει δυστυχώς να παραμείνει περισσότερο στην πόλη.

Η λίστα με τους εξωτικούς celebrities δεν τελειώνει όμως εδώ. Αρχικά είχε προσκληθεί να δώσει το παρών το άστρο της Βηθλεέμ φωτίζοντας τα Γιάννενα τη νύχτα και διαδίδοντας το οικολογικό μήνυμα της χρήσης εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Το διάσημο αστέρι αναγκάστηκε να απορρίψει την πρόταση διότι, όπως ανέφερε, έχει 2016 χρόνια να χαρεί χριστουγεννιάτικες γιορτές και προτιμά να περάσει λίγο χρόνο με τα υπόλοιπα αστέρια στο Hollywood.



Το κενό ευτυχώς έρχεται να καλύψει το Deathstar, που όχι μόνο θα αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αξιοθέατο, αλλά θα πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από και προς Coruscant μεταφέροντας επισκέπτες από όλο το σύμπαν και καθιστώντας τα Γιάννενα πρωτεύουσα του διαγαλαξιακού τουρισμού.


πηγη http://ioanninabars.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα