Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Τι πρέπει να προσέξεις όταν βρέχει στα Γιάννενα!

Από τη στιγμή που δηλώνεις κάτοικος Ιωαννίνων, είτε είσαι Γιαννιώτης είτε βρέθηκες εδώ από σπόντα (βλ. σπουδές, σώγαμπρος, διακοπές, επίσκεψη, να δεις τον ΠΑΣ, να πιείς τσί’πρα κλπ κλπ), η βροχή πρέπει να κυλάει στο αίμα σου!
Και επειδή το αίμα νερό δε γίνεται… με  δύο λόγια πρέπει να μάθεις να γίνεσαι και λούτσα!
Ως ομοιοπαθείς σκεφτήκαμε 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις όπως και δήποτε αν θέλεις να τη βγάλεις καθαρή όντας αντιμέτωπος με τον Γιαννιώτικο καιρό!


Αρχικά, μην ξεχάσεις ποτέ και για κανέναν λόγο να έχεις μαζί σου ομπρέλα, ακόμη και αν έξω έχει 45οC, ακόμη και αν το προηγούμενο βράδυ είχε ξαστεριά, ακόμη και αν άκουσες την ΕΜΥ να λέει πως όλα είναι κουλ… Ποτέ δεν είναι! Πρέπει πάντα να είσαι σε επιφυλακή, η βροχή καραδοκεί επικίνδυνα!


Το 2ο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι να μη σου “δανειστούν” την ομπρέλα! Δε λέω “κλέψουν”, διότι η κλοπή τιμωρείται με φυλάκιση και δεν είμαστε για δικηγόρους. Ιδίως τα ΠουΣουΚου όταν αρχίζει και σουρουπώνει και ο λαός αποφασίζει να βγει από το σπίτι του, ένας μυστικός ανταρτοπόλεμος ξυπνά… Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα γυρίσεις σπίτι με την ίδια ομπρέλα που βγήκες…ποτέ στη ζωή σου!


Έχοντας ξεπεράσει τη σχέση ζωής Γιαννιώτη – ομπρέλας, προχωράμε στον Νο.2 κίνδυνο! Τα “κούφια” πλακάκια! Πλακάκια ειδικά σχεδιασμένα κατά μήκος της πόλης σε τυχαίες τοποθεσίες που μαζεύουν νερό και σε πιτσιλάνε μόνα τους, απ΄το πουθενά… Λύση; Ή ολόσωμο αδιάβροχο, ή να μείνεις σπίτι, ή yolo πήγαινε και πάτα τα!


Οι Γιαννιώτες οδηγοί. Εντάξει όλοι ξέρουμε πως κινδυνεύουμε 365 ημέρες το χρόνο ανεξαρτήτως καιρού, αλλά τις ημέρες που βρέχει (δηλαδή γύρω στις 345 μέρες το χρόνο) η κατάσταση χτυπάει κόκκινο! Όχι μόνο μετράς τα βήματα σου, ως πεζός, αλλά πρέπει να είσαι σε συνεχή επιφυλακή για τη φάση “ρόδα- λακούβα-λούτσα”… Παρόλο που η μούντζα – βρισίδι αποτελεί μονόδρομο, συνετίσου και απλά αποδέξου το… τουλάχιστον μετά την 6η φορά!


Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν! Υπάρχουν παιδιά (μέχρι 3 με 4 χρονών) που δεν έχουν ιδέα πως μοιάζει ο ήλιος το φθινόπωρο , το χειμώνα και τη μισή άνοιξη… Σε τέτοια περίπτωση, αν η μετακόμιση σε άλλη πόλη δεν είναι λύση, οργανώστε μικρές εκδρομές ώστε να οι μικροί σας “διάολοι” να έχουν μια σφαιρική άποψη για τον κόσμο!


Σίγουρα θα κληθείτε να αντιμετoπiσεται και άλλα πολλά , προσέξτε για αρχή αυτά που είναι και σiγουράκια και βλέπουμε



ΠΗΓΗ http://ioanninabars.gr./

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα