Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ !!


Μεγάλη κακοκαιρία ετοιμάζεται στη Μεσόγειο και την Ρωσία, με ''στόχο'' τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
Η περιοχή μας τις επόμενες περίπου 15-20 μέρες, θα μπει σε τροχιά κακοκαιρίας και θα δέχεται το ένα βαρομετρικό χαμηλό πίσω από το άλλο.
Αρχικά από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μετά, ο καιρός θα επιδεινωθεί με ισχυρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις που
μπορεί να οδηγήσουν σε πλημμύρες, στην δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, με θυελλώδεις νότιους, νοτιοδυτικούς ανέμους και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως από την Θεσσαλία και πιο νότια.
Ωστόσο μετά το Σαββατοκύριακο και κυρίως τις πρώτες 5-10 μέρες του Δεκέμβρη, πολικό ψύχος που καραδοκεί στην παγωμένη Ρωσία, θα σημειώσει συνεχόμενες καθόδους πιο νότια προς τα Βαλκάνια, την Μαύρη θάλασσα και την Τουρκία, χαρίζοντας βαρυχειμωνιά μέχρι και στην Ελλάδα με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια.
Ακόμα είναι νωρίς για να πει κανείς που θα πέσουν αρκετά χιόνια και που λιγότερα. Με μία πρώτη ματιά πάντως, τις πρώτες 5-10 μέρες του Δεκέμβρη, θα πέσουν χιονοπτώσεις σε χαμηλά ύψη σε τμήματα της Φλώρινας, της Κοζάνης, της Καστοριάς, της Δράμας, των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, της Ροδόπης, του Έβρου, της Ξάνθης, της Πέλλας, του Κιλκίς, των Σερρών, της Καβάλας αλλά και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα ακόμα και του νομού Αττικής.
Για το αν χιονίσει σε χαμηλότερα υψόμετρο, αυτό θα κριθεί και από το πόσο πιο νότια θα κινηθεί το κρύο που θα μας έρθει από την Ρωσία. Προς το παρόν πάντως, κρατήστε πως αναμένεται Χειμωνιάτικος καιρός στις αρχές του Δεκέμβρη... Πάντως για αρκετές μέρες θα έχουμε συνεχόμενες κακοκαιρίες που θα συντελέσουν ώστε να πούμε πως θα έχουμε αν όχι την σφοδρότερη, μία εκ των πιο σφοδρών κακοκαιριών που έχουν περάσει τα τελευταία έτη πάνω από την Ελλάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα