Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΜια πανελλήνια γιορτή του Αεραθλητισμού διοργανώνεται στις 29 και 30 Οκτωβρίου

Το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει το πρώτο Ioannina Airsports Festival. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος αεραθλητές από όλη την Ελλάδα και θα περιλαμβάνει πτήσεις, αλλά και επιδείξεις δεξιοτεχνίας με αλεξίπτωτα πλαγιάς, αετούς (αιωρόπτερα), μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα, υπερελαφρά καθώς και άλματα ελεύθερης πτώσης από αλεξιπτωτιστές. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης για τους θεατές και ανοιχτό φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα την πτήση και τα Γιάννενα.


Το 1ο Ioannina Airsports Festival έρχεται ως συνέχεια της εκδήλωσης «πετάμε πάνω από τα Γιάννενα» που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα ακριβώς χρόνο και ήταν τότε η πρώτη φορά που επιχειρήθηκαν οργανωμένες πτήσεις από την κορυφή του Μιτσικελίου, του βουνού που κυριαρχεί πάνω από τα Γιάννενα και τη λίμνη.
Τόσο το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων, όσο και ο Δήμος Ιωαννιτών, επιδιώκουν να αναδείξουν τη δυνατότητα της περιοχής να καθιερωθεί ως τόπος για αεραθλήματα επιδόσεων, καθώς διαθέτει από τις ευνοϊκότερες συνθήκες γι’ αυτό. Επενδύοντας σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκίνησε ένα σημαντικό έργο για τη διαμόρφωσης της πίστας του Μιτσικελίου και του δρόμου που οδηγεί σε αυτή, ενώ το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων έχοντας τη στήριξη του Δήμου φιλοδοξεί το Ioannina Airsports Festival να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια ως θεσμός που θα προκαλέσει ενδιαφέρον και συμμετοχή σε αεραθλητές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.
Με συνέντευξη τύπου οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιωαννιτών, Νίκος Γκόλας του Τουρισμού και Παντελής Κολόκας του Αθλητισμού, καθώς και ο εκπρόσωπος του Αεραθλητικού Σωματείου, ο εκπαιδευτής της Αεραθλητικής Ομοσπονδίας Σταύρος Κωστούλας κάλεσαν τους Γιαννιώτες και τους επισκέπτες της πόλης να βιώσουν το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου την εμπειρία του Ioannina Airsports Festival και να αγκαλιάσουν την προσπάθεια.
Ο κ. Κολόκας αναφέρθηκε στο έργο αναβάθμισης της πίστας του Μιτσικελίου που υλοποιεί ο Δήμος ώστε «να μπορούν να αποτελέσουν τα Γιάννενα σημείο αναφοράς για τον αεραθλητισμό» και προσκάλεσε όλους τους Γιαννιώτες «να απολαύσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή».
Ο κ. Γκόλας ευχαρίστησε το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων, τονίζοντας πως το Ioannina Airsports Festival συμβάλλει στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος για την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού στα Γιάννενα. «Ο Δήμος στέκεται αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες γιατί έχουμε αντιληφθεί το κέρδος που αποκομίζει η τοπική κοινωνία και η πόλη από τον αθλητικό τουρισμό», είπε ο κ. Γκόλας. Σημείωσε πως στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα και θα την απολαύσουν οι χιλιάδες επισκέπτες των Ιωαννίνων αυτό το τριήμερο, «οι οποίοι φεύγοντας θα αποτελέσουν τον καλύτερο πρεσβευτή της πόλης μας , που είναι και το ζητούμενο», όπως είπε. Τέλος ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τον Αερολιμενάρχη κ. Μητσιμάρη για την απαραίτητη αδειοδότηση μιας τέτοιας εκδήλωσης.
Από την πλευρά του ο κ. Κωστούλας ευχαρίστησε το Δήμο για τη θερμή στήριξη και τη βοήθεια στην πραγματοποίηση του 1ου Ioannina Airsports Festival, λέγοντας πως «είναι μια μεγάλη γιορτή του αεραθλητισμού που θα προβάλει τα Γιάννενα και θα ‘ταξιδέψει’ τις εικόνες της πόλης μας παντού». Χαρακτήρισε επίσης σημαντικό το έργο του Δήμου για την αναβάθμιση της πίστας του Μιτσικελίου.
«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένα τέτοιο φεστιβάλ στην περιοχή μας και ο στόχος είναι όχι μόνο να καθιερωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά να το εντάξουμε σε πανευρωπαϊκά πλαίσια. Δεν είναι δύσκολο να το καταφέρουμε αν το προσπαθήσουμε κι έχοντας την ανάλογη εμπειρία από το εξωτερικό σας λέω πως μέσα σε δύο-τρία χρόνια μπορεί ένα πανευρωπαϊκό φεστιβάλ να εξασφαλίσει πάνω από 2.000 διαμονές στην πόλη την περίοδο της διεξαγωγής του», είπε ο κ. Κωστούλας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ




IOANNINA AIRSPORTS FESTIVAL

Σάββατο 29 Οκτωβρίου
11:30 π.μ: Έναρξη Απογειώσεων και πτήσεις paramoter και υπερελαφρών από τον παραλίμνιο χώρο που βρίσκεται 50 μέτρα από την διασταύρωση Αμφιθέας.
12:00 μμ: Άλματα αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσης.
13:00 μ.μ: Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.
14:00 μ.μ.: Πτήσεις αλεξιπτώτων πλαγιάς και αετών (αιωρόπτερα) από την κορυφή του Μιτσικελιού που βρίσκεται πάνω από τους Λιγκιάδες
17:30 μ.μ: Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου
09:00 π.μ: Έναρξη Απογειώσεων και πτήσεις paramoter και υπερελαφρών από τον παραλίμνιο χώρο που βρίσκεται 50 μέτρα από την διασταύρωση Αμφιθέας.
10:30 π.μ: Άλματα αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσης.
12:00 μ.μ: Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.
13:00 μ.μ: Πτήσεις αλεξιπτώτων πλαγιάς και αετών (αιωρόπτερα) από την κορυφή του Μιτσικελιού που βρίσκεται πάνω από τους Λιγκιάδες.
17:00 μ.μ.: Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.
18:00 μ.μ Τελετή λήξης

* Οι ώρες μπορεί να διαφοροποιηθούν λίγο εφόσον ζητηθεί από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων η παύση των πτήσεων για μικρό χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα