Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Γιατί είναι ωραίο να έχεις παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας

Γιατί είναι ωραίο να έχεις παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίαςΞέρουμε: το να μείνεις έγκυος τη στιγμή που το μωρό σου έχει δειλά-δειλά αρχίσει να μην κρέμεται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ολημερίς από πάνω σου, δεν είναι απόφαση...
εύκολη. Όμως, όσοι έχετε ήδη κάνει παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας αλλά και όσοι έχετε αδερφάκια λίγο μικρότερα ή ελάχιστα μεγαλύτερα, θα συμφωνήσετε μαζί μας, ότι είναι λαχείο να έχεις παιδιά με μικρή διαφορά, γιατί…




Γίνονται οι καλύτεροι φίλοι
Αν αυτό δεν είναι το βασικότερο επιχείρημα, τότε ποιο; Ο κόπος των απανωτών κυήσεων (και των αντίστοιχων μετά-τον-τοκετό περιόδων) εξαργυρώνεται και με το παραπάνω, όταν βλέπεις τα δυο σου παιδιά να κάθονται δίπλα-δίπλα παίζοντας ένα επιτραπέζιο ή να μοιράζονται μια πολυθρόνα για να δουν το αγαπημένο τους παιδικό. Παρέα θα παίξουν, θα τσακωθούν, θα ξεγελάσουν τη μαμά και τον μπαμπά τους με ζαβολιές (ή θα νομίζουν ότι τους ξεγέλασαν), θα μοιραστούν παιχνίδια και τιμωρίες και δωμάτια και ποτέ δεν θα τους λείψει ένας φίλος, γιατί θα έχουν το ένα το άλλο.
Περνάς τη «δύσκολη φάση» μια και καλή
Οπωσδήποτε, μπορείς να κερδίσεις Βραβείο Πιο Κουρασμένου Ανθρώπου αν έχεις καταφέρει να επιβιώσεις μετά από δύο (ή τρεις) απανωτές εγκυμοσύνες. Παρά τα ξενύχτια, τις χιλιάδες πάνες που θα αλλάξεις και την εντελώς μαμαδίστικη ζωή, στο τέλος του τούνελ υπάρχει φως –και είναι οριστικό. Μόλις τα δύσκολα περάσουν, δεν θα ξαναχρειαστεί να ξυπνάτε ανά τρίωρο ποτέ ξανά.

Σου βγαίνει φτηνότερα (και βολικότερα)
Δεν θέλουμε να φανούμε φτηνοί υλιστές που έχουν το μυαλό τους μόνο στην τσέπη τους, αλλά η αλήθεια να λέγεται: όταν τα παιδιά είναι σε κοντινή ηλικία, τα οικογενειακά έξοδα κουμαντάρονται καλύτερα. Από τα κοινά παιχνίδια και ρούχα (που δεν έχεις προλάβει να δώσεις, για να μη σου πιάνουν χώρο στο πατάρι, αν το επόμενο παιδί έρθει ένα χρόνο μετά) μέχρι τις ειδικές εκπτώσεις στα δημιουργικά εργαστήρια, τα φροντιστήριο Αγγλικών και τα ιδιωτικά σχολεία (για όποιον δύναται να τα επιλέξει) τα παιδιά σε κοντινή ηλικία… συμφέρουν!
Ωραίες βόλτες, ωραίες διακοπές
Δεν είναι εύκολο να συμβιβάσεις τα εντελώς διαφορετικά γούστα δυο παιδιών με μεγάλη διαφορά ηλικίας στις διακοπές ή απλώς σε μια οικογενειακή έξοδο. Όταν τα παιδιά είναι πάνω-κάτω στην ίδια ηλικιακή φάση, θέλουν και περίπου τα ίδια πράγματα κι έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν το μεγάλο βαριέται ή το μικρό πιέζεται να ακολουθήσει το ανεπτυγμένο κι ωριμότερο αδερφάκι του.
Θα είναι ομάδα
Όταν είσαι το κατά πολύ μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, συνήθως παίρνεις κάτι από τον ρόλο της μαμάς –ή, εν γένει, του «φροντιστή» και προστάτη- και, αντίστοιχα, όταν είσαι ο Βενιαμίν, συχνά είσαι ο πιο χαϊδεμένος. Τα παιδιά που μεγαλώνουν παρέα και είναι πάνω-κάτω στην ίδια ηλικία, θα μοιραστούν μυστικά και σκανταλιές, θα έχουν το ένα την παρέα του άλλου στο σχολείο, θα έχουν κοινούς φίλους και θα βρίσκονται εσαεί στην ίδια «ομάδα» -ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι ο μπαμπάς και η μαμά θα είναι καμιά φορά οι «κακοί»

Θα γίνουν ειδικοί στο να μοιράζονται, να αγαπούν και να φροντίζουν
Τα αδέρφια με μικρή διαφορά ηλικίας, σχεδόν δεν ξέρουν πώς είναι η ζωή χωρίς αδέρφια κι αυτό τους δίνει ένα συγκριτικό ψυχοσυναισθηματικό πλεονέκτημα: έχουν μάθει να μοιράζονται, να αγαπούν και να φροντίζουν από πάντα. Είναι, δηλαδή, σπεσιαλίστες στην αγάπη και την προσφορά. Έχουν μοιραστεί δωμάτια, παιχνίδια, κατσάδες και αγκαλιές από μηδέν χρονών κι αυτό –δεν μπορεί- σίγουρα είναι κάτι που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα